Médiazöldek

A klímaváltozás valós probléma, nem szabad elmenni mellette, s az is világos, hogy a világ mostanság nem éppen a fenntarthatóságról vagy a takarékosságról szól.
Hiába az új technológiák, hiába minden környezetvédelmi norma, nemzetközi egyezmény, a fogyasztás úgy látszik megállíthatatlanul nő és még egy jó darabig növekedni is fog.
Éppen ezért, nagyon jó lenne, ha tényleg más dimenzióban kezdenénk gondolkodni...  persze nem abban, hogy másszunk vissza a fára, meg hagyjuk meghalni a gyengéket, feladva mindent, amit eddig megoldottunk.
Az átmenet forgatókönyvét kellene megírni valakinek, valakiknek, ami arról szólna, miképp lehet megcsinálni azokat a változásokat, zöld reformokat, mely egy fenntarthatóbb, okosabb, távlatosabban gondolkodó világot hoznának el.



,,Azt várjuk a politikusoktól, mutassanak utat, hogy az energiahatékonyságé és a megújuló energiáé legyen a főszerep, ne a nukleáris energiáé, így lehet küzdeni a klímaváltozás ellen, üzent a döntéshozóknak a Greenpeace kampányfelelőse. A szervezet azt szeretné elérni, ha Magyarországon 2020-ra 20 százalék lenne a megújuló energia részaránya.'' - mondja a Greenpeace.

Tudod te miről beszélsz, te szerencsétlen? 20%-os megújuló, az kb. 8000 GWh pro év, mínusz Paks, az már 22000 GWh. Ez ma Magyarország éves áramfogyasztásának több, mint a fele. 2020-ig ennyit nem lehet csökkenteni, ezt ők is tudják, de valami más mozgatja őket.
A médiafelületre fáj a foguk, tudom én, meg a hírnévre, mert ez olyan jó buli, az agyban meg a sötétség lakozik. Totális sötétség. Ezek a Greenpeace-es pojácák a benzinnel működő motorcsónakjukkal, csak azt bizonyítják mennyire hiteltelenek és ostobák.
A rossz persze a nukleáris energia... ócska hippi maszlag. Azért nem építenek szélerőműveket, naperőműveket mert a csúnya atomerőmű elveszi a pénzt... egyébként, ha annyira megérné, már tele lenne velük az ország, de nem éri meg (lásd biomassza, bioetanol üzemek, ahogy kiderült, hogy gazdaságosan üzemeltethetőek, egyből kinőtt a földből egy tucat).

Távlatosabb gondolkodásról beszéltem az elején. Ezek 13 éven belül ránkborítanák a sötétséget és a káoszt, ha rajtuk múlna, na ezek ne beszéljenek nekem a fenntarthatóságról.
Címkék: zöldség